Fastned
De snellaadstations zijn momenteel vooral te vinden bij pompstations langs de snelwegen. Het bedrijf wil nu ook de steden gaan voorzien van het systeem.

Vandaag maakt Fastned bekend een samenwerking aan te gaan met de gemeente Den Haag voor de bouw van vijf snellaadstations in de stad. De gemeente Den Haag voorziet een snelle groei van het aantal elektrische auto’s en tekende gisteren een overeenkomst voor de bouw van snellaadstations in de stad voor 2016. Het bedrijf heeft plannen om ook in andere steden snellaadstations te realiseren.

Fastned bouwt een netwerk van snellaadstations, waar alle elektrische auto’s binnen 20 minuten kunnen opladen. Langs de snelweg heeft het bedrijf nu 44 stations operationeel. Door ook in steden stations te realiseren speelt Fastned in op het toenemende aantal elektrische auto’s in de stad en de behoefte om ook daar snel te kunnen opladen. In tegenstelling tot de publieke laadpalen waar maximaal twee auto’s per dag kunnen laden, biedt een volledig Fastned station een laadcapaciteit tot 150 auto’s per dag. De snellaadstations zullen worden gebouwd langs drukke uitvalswegen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ben een groot voorstander van het laden op zonne-energie, dus laat maar komen!

@koopman20: dan moeten ze er wel een paar hectare zonnepanelen aan vast knopen want met die paar panelen op het dak van het laadstation kom je niet ver.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.