Fastned De Watering langs de A8, bij Oostzaan
Hiertoe is een zakenbank in de arm genomen. Fastned wil een zeer sterke positie te verwerven en doet dit door voorlopig te blijven groeien.

Het aantal snellaadstations dat Fastned beschikbaar heeft is aardig groot, het zijn er in totaal 76. Dit zijn locaties in Nederland, het is de uitzondering die deze regel bevestigt. Maar het buitenland wordt wel belangrijker. Om steeds meer stations te kunnen bouwen is de samenwerking gezocht met de Amerikaanse zakenbank Lincoln International. Nadat wat eerder bericht is binnengekomen dat er subsidie is ontvangen voor de bouw van nieuwe vestigingen in Nederland en België, blijkt nu dat er nog eens € 30 miljoen aan kapitaal moet binnenstromen.

Winst wordt er voorlopig niet gemaakt. Maar dat is volgens Michiel Langezaal niet erg, tegenover het Financieele Dagblad meldt hij: “Die focus op winst is typisch Nederlands denken. Je kunt ook naar de waarde kijken. En die gaat, denken we, de komende jaren heel hard toenemen. We willen groeien als een dolle. De markt voor elektrisch rijden wordt zo ontzettend groot. Er is geen enkele reden om nu niet zwaar te investeren in groei.”

Het aantal elektrische auto’s in Nederland blijft voorlopig groeien. Momenteel zijn dit er 30.000, voor een winstgevend bedrijf zijn er volgens Langezaal 200.000 elektrische auto’s nodig. Er is ook een afhankelijkheid van Tesla, dat er uiteraard zijn eigen snellaadstandaard op nahoudt. Mocht de Amerikaanse bouwer van ev’s overstappen op de CCS-aansluiting, dan wordt Fastned ook aantrekkelijker voor Tesla-rijders. Nu moet daar nog een verloopstuk worden gebruikt. Bovendien is Tesla aardig toeschietelijk in het gebruik van zijn Superchargers en worden hiervoor maar nauwelijks kosten gerekend.

Gunstig voor Fastned is wel dat er steeds meer ev’s komen en dat die vaak een driefaselader moeten ontberen, waardoor opladen van een leeg accupakket bij de gemiddelde publieke paal ronduit lang duurt. Dit geldt voor auto’s als de Jaguar i-Pace of de Hyundai Kona, om eens twee nieuwe succesnummers te noemen.

Foto: Fastned De Watering langs de A8, bij Oostzaan


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.