Tesla & LEAF bij Fastned
Brekend nieuws. Fastned gaat de Duitse markt op om ook daar de ontluikende elektrische automobiele toekomst te faciliteren.

Autobahnjagen kan binnenkort ook elektrisch. De Tesla Model 3, Audi Q6 e-tron, Porsche Mission E en Jaguar I-PACE komen eraan. Auto’s waarmee je je kunt vertonen, maar ook auto’s die moeten worden opgeladen. Dat kan uiteraard bij Fastned. De snellaadfirma met de kenmerkende gele bogen heeft zestig laadlocaties in Nederland en is concessiehouder voor 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Nu is bekend gemaakt dat de eerste 14 Duitse locaties zijn verworven.

Deze nieuw te bouwen snellaadstations zullen geschikt zijn voor de nieuwe generatie elektrische auto’s. Het wordt mogelijk om te laden met een vermogen van 150 tot 350 kW. Een auto inpluggen die op maximaal vermogen kan laden, betekent dat het rijbereik na een kwartier met 500 kilometer is toegenomen. Na een korte koffiepauze zit het accupakket dus weer vol.

Er wordt in Duitsland samengewerkt met de gemeente Limburg, hotelketen Van der Valk en Lutzenberger Projektentwicklung. De samenwerking met hotelgrootmacht Van der Valk is eveneens nieuws. In Nederland zijn de Fastned-stations vrijwel zonder uitzondering bij aloude tankstations langs de snelweg te vinden. Dat snelladen in Duitsland mogelijk wordt terwijl de EV-eigenaar geniet van een voedzame maaltijd kan gerust een mooie aanwinst worden genoemd.

Fastned wil in de toekomst snellaadstations bouwen in heel Europa.

Duitse laadlocaties


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.