Fastned
Voorafgaand aan de beursgang spraken analisten hun twijfels uit, maar sinds de opening laat de koers een stijgende lijn zien.

Fastned wil doorlopend groeien, nieuwe snellaadstations bouwen en heeft daardoor een behoorlijke geldbehoefte. Dat alles in afwachting van het moment dat er massaal gebruik gaat worden gemaakt van de snelladers, door veelrijders met een ev die niet bij een Supercharger terecht kunnen. Voorlopig lijkt het nog niet zo ver te zijn.

Ondanks bij tijd en wijle weinig rooskleurige toekomstberichten – beleggingsplatform IEX adviseerde zijn leden zelfs om niet te investeren – is de beursgang van Fastned zeer goed van start gegaan. Waar de openingskoers van een certificaat 11 euro bedroeg, is dat inmiddels gestegen tot 45 euro. De stijging wordt voorlopig geen halt toegeroepen.

Uiteraard beschouwt topman Michiel Langezaal dit als een grote stap: “De uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen is nu uitgesteld, maar met de notering aan Euronext zijn de mogelijkheden voor financiering uitgebreid”. Het is nu dus wachten op extra certificaten, die hopelijk niet leiden tot koersdalingen. (Via: trouw.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.