Fastned
Met andere woorden: het bedrijf zet volle bak in op het sneller opladen van elektrische auto’s.

Vandaag werd namelijk bekend dat Fastned de snelste laders op al haar beschikbare snellaadstations gaat installeren. Ter voorbereiding op deze ontwikkeling worden nu al netaansluitingen van minimaal 630kVa gereedgemaakt, zodat bijvoorbeeld de net gepresenteerde Audi E-tron Quattro en Porsche Mission E met snelheden tot 300kW kunnen opladen.

In de praktijk zou dat een rijtijd van 3 à 4 uur betekenen, met laadpauzes van slechts 15 minuten. CEO Langezaal verklaart dan ook dat het de missie van Fastned is om een oplaadbeurt in hetzelfde tijdsbestek te laten plaatsvinden als een reguliere tankbeurt bij de pomp. Momenteel bedraagt de snelheid bij het opladen 50 kW, maar de Audi kan al snelheden tot 150 kW aan. Bij de Porsche geldt zelfs een maximum van maar liefst 300 kW.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooi van fastned dat ze aan de weg blijven timmeren. Wel fraaie journalistiek. De Audi kan al 150 kW aan, de Porsche zelfs 300. Althans op papier dan, want tot op heden zijn het slechts concept cars, waarvan nog onbekend is welke laad technologie maar vooral ook welke soort batterijen gebruiken. De batterijen die nu worden toegepast kunnen niet zo snel laden, tenzij het batterij pakket 2x zo groot is als die van Tesla. Nieuwe typen batterijen kunnen dit wel aan maar worden nog niet op schaal geproduceerd, zijn nog duur,of hebben een korte levensduur.

Ik hoop dat er fraaie technologische doorbraken komen, maar of dat dat al wordt gerealiseerd wanneer deze concept cars over 3 a 4 jaar het levenslicht zien, betwijfel ik.

Zijn die Audi en Porsche dan al van de tekentafel af?

Ze staan nu op de beurs, als concept cars, waarschijnlijk zonder motorisering en batterijen.

Goed dat er een zwaardere netaansluiting komt, maar er bestaat helaas nog geen lader/connector voor die vermogens!
aangezien de stroom bijna verdubbeld zal er waarschijnlijk nog een type connector bijkomen.

Chademo max 500V, 125A = 62,5 kW
CCS eu: max 850V, 200A = 170 kW

Vreemd bericht. Er wordt mbt enkele concept cars gesproken over snelle laadmethoden die er nog aan gaan komen, en Fastned kondigt aan nu al voorbereidingen te treffen. Mooi zou je denken, ze zorgen dat ze zijn voorbereid als de laadsnelheid toeneemt. Echter:
Er is op dit moment maar 1 elektrische auto die écht snel kan opladen (135kW) en dat is de Tesla model S. Wel jammer dat Fastned juist die aansluiting niet biedt.

Dat laatste is vrij logisch. Het is lastig concurreren tegen “gratis” laden van tesla

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.