Een vrij groot laadstation, niet overdreven ver van de Nederlandse grens.

Terwijl de binnenlandse groei aardig explosief is, bereiken ons over de buitenlandse expansiedrift van Fastned nog maar weinig berichten. In Noord-Engeland heeft de snellaadexploitant vijf stations, in Duitsland zijn het er 15.

De laatst geopende in Duitsland is ten oosten van Düsseldorf te vinden. Het gaat om de locatie Kreuz Hilden, langs de A3 en nabij de A46. Er zijn acht ultra-snelladers geplaatst die een vermogen van maximaal 300 kW leveren. Op dezelfde locatie kan ook een Tesla worden opgeladen en dan niet uitsluitend een Tesla Model 3. Er is een Tesla Supercharger-station, met 20 laders. Dat zet zoden aan de dijk.

Niettemin is het aantal van acht ultra-snelladers, feitelijk bedoeld voor zo ongeveer iedereen die een andere auto rijdt dan een Tesla, heel behoorlijk. Het is niet ongebruikelijk dat ergens slechts een enkele snellader is geplaatst, wat vooral langs de snelweg nogal onhandig kan zijn als meerdere mensen met laadnood tegelijk komen aanzetten. Bij Fastned, Ionity en Shell Recharge is het wel gebruikelijk dat meerdere ultra-snelladers beschikbaar zijn.

De ultra-snellader begint uit te groeien tot de norm, een vermogen van 170 kW of meer is gangbaar. Hierdoor kan met alle ev’s op vol vermogen worden opgeladen, zodat de meer gehaaste weggebruikers soms slechts tijd hebben voor een espresso in plaats van een xl-koffie.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.