Opnieuw buitenlandse expansie van de snellaadaanbieder.

Des te meer snellaadmogelijkheden, des te beter. Wie de exploitatie verzorgt is haast om het even, maar binnen Europa zullen naar verwachting enkele grote partijen overblijven. Fastned is nu vooral groot in Nederland, maar wil ook in het buitenland groeien. In Nederland heeft Fastned 130 snellaadlocaties, terwijl het er in Duitsland 18 zijn.

In Duitsland is een samenwerking met supermarktketen Rewe van start gegaan. Boodschappen doen betekent voor ev-rijders daardoor een volle winkelwagen of -mand én een vol accupakket. De eerste nieuwe locatie is Gießen, dat ten noorden van Frankfurt am Main ligt. Hier zijn acht snelladers te vinden. De herkenbaarheid als Fastned-locatie is gewaarborgd door staanders met gele accenten. Overkappingen ontbreken op deze locatie binnen de bebouwde kom. Het gaat om 50 kW-laders, met elk zowel een gangbare CCS-stekkeraansluiting als een Chademo-stekkeraansluiting.

Opladen kan trouwens met laadpas, credit card, bankkaart of via een app. De onontbeerlijke laadpas mag soms thuis worden gelaten.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.