Een niet te stoppen drang om uit te breiden brengt Fastned naar Zwitserland.

Overal in Europa, of toch zeker in het westen van Europa, is elektrisch rijden een oprukkend fenomeen. Verwonderlijk is het dus niet dat Fastned het buitenland opzoekt. Blijkbaar is er ook nog altijd voldoende investeringsruimte.

De teller staat intussen op 131 laadstations. Het overgrote deel daarvan is te vinden in thuisland Nederland, terwijl in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België een handvol locaties valt te vinden. Aan de lijst met landen wordt Zwitserland toegevoegd, ook Frankrijk staat op de planning.

In 2019 is in Zwitserland een aanbesteding gewonnen om 20 snellaadstations te mogen bouwen. De eerste is nu geopend. Het gaat om verzorgingsplaats Suhr, langs de A1. Deze snelweg loopt dwars door Zwitserland, van het zuidwesten naar het noordoosten. Op de nieuwe locatie zijn vier laders te vinden, die maximaal 300 kW leveren. Als te doen gebruikelijk is er een “zonnedak” aanwezig, zodat de accu deels kan worden opgeladen met ter plaatse opgewekte energie.

Voor het opladen wordt een schappelijke 0,59 CHF (0,55 EUR) per kilowattuur gerekend. Betalen kan zowel met laad- als betaalpassen of via de eigen app van Fastned.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.