Fastned Eigenblok langs de A15
De uitbreidingsdrift is nimmer verdwenen, in afwachting van het moment waarop ev’s massaal hun opwachting maken bij Fastned.

Het is een heuglijk feit, de honderdste snellaadlocatie van Fastned. Mensen met een elektrische auto kunnen steeds vaker gewoon rijden, zonder zich ervan te vergewissen dat er onderweg kan worden geladen. Dat kan namelijk toch wel. Locatie 100 en 101 zijn te vinden langs de A15, bij verzorgingsplaatsen Molenkamp en Eigenblok tussen Gorinchem en Tiel en nabij het knooppunt Deil.

De omzet van Fastned lijkt nog altijd achter te blijven bij de verwachtingen. Er is vooral erg veel geld nodig, dat wordt gestoken in verdere groei. Zo wordt er geld opgehaald met obligaties en is er een beursgang op komst. In 2018 werd er 12 miljoen euro gestoken in de bouw van nieuwe laadlocaties, bij vrij bescheiden inkomsten van in totaal 1,6 miljoen euro.

Wanneer dat gaat veranderen blijft giswerk. Er komen weliswaar steeds meer elektrische auto bij, maar snelladen is voor de meesten geen dagelijkse kost en maar amper maandelijkse kost. Veelrijders daargelaten. Bovendien is er geduchte concurrentie, Ionity is op dreef, McDonald’s wil snelladen op alle locaties met een McDrive mogelijk maken en ook Allego heeft een aardig ruim aanbod, Mensen met een Tesla zien sowieso weinig anders dan de eigen, vertrouwde Supercharger.

Uiteindelijk lijkt de concurrentie op snelheid te kunnen worden verslagen. Vooralsnog behoren Fastned en Ionity tot de weinige aanbieders van ultra-snelladers, die een vermogen bieden van minstens 175 kW. (Via: nrc.nl)

Foto: Fastned Eigenblok langs de A15, via @Fastned op Twitter


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.