Fastned De Watering, Oostzaan
Om het netwerk van snellaadlocaties verder te verdichten. Het is nooit weg wanneer hiervoor wat extra financiële slagkracht wordt vrijgemaakt.

Het aanbod aan Fastned-stations is momenteel al aardig ruim. In Nederland zijn er 74 stations te vinden, in Duitsland kan stroom worden getankt in de omgeving van Frankfurt am Main. Maar de groei stopt voorlopig niet. Mede dankzij financiering door BENEFIC. Een grensoverschrijdend project waarvan de afkorting er met de haren is bijgesleept, BENEFIC staat namelijk voor BrussEls NEtherlands Flanders Implementation of Clean power for transport.

Europese middelen worden door het Brussels gewest, de Nederlandse en de Vlaamse overheid ingezet om de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen te verbeteren. Dan gaat het niet alleen om (snelle) oplaadpunten voor elektrische auto’s, maar ook om tanklocaties voor LNG en CNG, waterstoftankstations en walstroominstallaties voor de binnenvaart. Dat laatste om schepen niet overbodig brandstof te laten verstoken wanneer er eenmaal is aangemeerd.

Met behulp van € 1.464.000 aan subsidie wordt de bouw van veertig nieuwe Fastned-snellaadlocaties mede gefinancierd. In Nederland, Vlaanderen en Brussel en omgeving. Vooral in België is er nog veel winst te boeken, het aantal snelladers is er nog relatief beperkt. Het is niet meer dan logisch wanneer Fastned daar mag rekenen op een warm onthaal. De nieuwe locaties krijgen de beschikking over laders waar met maximaal 175 kW kan worden opgeladen, zodat ook de nieuwste generatie ev’s er op maximaal vermogen kan laden.

Beeld: Fastned De Watering, Oostzaan


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.