Fastned station
Met een lening van 2,5 miljoen euro bij Flowfund kan Fastned de uitrol van snellaadstations voor elektrische auto’s versnellen.

Fastned bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen en kondigde in mei aan om deze zomer naar de beurs te gaan. Met deze lening kan Fastned nog voor de beursgang het bouwtempo opschroeven naar één station per week.

Flowfund is opgericht door ‘impact investor’ Fred Matser. Hij is verheugd Fastned te kunnen steunen in haar ambitie om een landelijk dekkend netwerk van 201 snellaadstations te realiseren. Fred Matser: “Flowfund wil een rol spelen in het aanjagen van duurzame initiatieven met een veelbelovende business case. Fastned is zo’n bedrijf en wij helpen ze graag om te versnellen nog voordat de beursgang een feit is.”

Fastned kondigde op 8 mei aan een beursgang voor te bereiden en verwacht nog voor de zomer een notering te verkrijgen aan NPEX. Hiermee wil Fastned de verdere uitrol van haar snellaadnetwerk financieren. Het wachten is nu op goedkeuring van het prospectus door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bart Lubbers: “Dat duurt gelukkig niet lang meer. Nog heel even wachten en dan kan iedereen mede-eigenaar worden van Fastned”.

Met de lening van Flowfund kunnen nu al bestellingen worden geplaatst bij leveranciers. Hiermee kan Fastned vanaf begin september één station per week openen, te beginnen op de volgende locaties:

MienscheerA7Drachten - Groningen
Witte MolenA28Groningen - Assen
BroerdijkA7Amsterdam - Afsluitdijk
De HornA7Afsluitdijk - Amsterdam
KnorresteinA12Utrecht - Den Haag
ZuidpuntA16Rotterdam - Breda
ElsgeestA44Den Haag - Amsterdam
SwentiboldA2Maastricht - Eindhoven
KnuvelkesA2Maastricht - Grens
PatielA2Grens - Maastricht

De realisatie van een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations door Fastned speelt in op het snel groeiende aantal elektrische auto’s. Fabrikanten zoals Tesla, BMW, Nissan, Volkswagen en Renault hebben reeds miljarden geïnvesteerd in fabrieken voor de productie van deze auto’s. Steeds meer auto’s uit deze fabrieken komen de weg op en daarmee groeit de noodzaak om onderweg snel op te kunnen laden. Mede-oprichter Michiel Langezaal: “Wij realiseren de tankstations van de toekomst met de zon en de wind als bron.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.