Fastned-station
Twee stations break-even en steeds meer geleverde stroom.

Het persbericht met de kwartaalcijfers van Fastned plofte op de mat. Er wordt wederom groei gemeld. De totale stroomafzet van stroom bedroeg dit eerste kwartaal 194.834 kWh, dat is een plus van 160 % ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Dat bij een omzet van € 87.883. Het aantal actieve klanten is gestegen naar 3.520.

De kost gaat nog altijd voor de baat uit bij Fastned. Maar de eerste twee stations zitten op een operationeel break-even punt. De kosten voor stroom, de netaansluiting, licentiekosten, locatiehuur, schoonmaak en onderhoud worden gedekt door de inkomsten. Er is gestart met de bouw van zes nieuwe stations, waardoor Fastned deze zomer 63 stations zal hebben. De elektrische (snelweg)rijder krijgt dus steeds meer mogelijkheden om zijn auto op te laden.

Dat is goed nieuws gezien de toename in de verkoop van EV’s, onder andere aan zakelijke rijders die weten te profiteren van een gunstige bijtelling. In totaal rijden er ongeveer 15.000 volledig elektrische auto’s in Nederland.

Cijfers; kWh per kwartaal
Overzicht van stroomafzet per kwartaal; doorlopende groei


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.