Fastned in London
London Calling! Nadat eerder al groeiplannen voor Duitsland werden gemeld.

Snellaadorganisatie Fastned heeft bekend gemaakt dat er een akkoord is gesloten met Transport for London (TFL), voor de bouw van snellaadstations in en om Londen. Hiervoor werd een openbare aanbesteding gewonnen. In de komende drie jaar zullen locaties worden uitgegeven en verdeeld onder de concessiehouders.

De stad Londen neemt maatregelen om de luchtvervuiling zoveel mogelijk in te perken. Parkeren met een diesel kan nogal wat kosten als je in Westminster staat. De congestion charge in de stad is berucht. Deze fileheffing laat automobilisten betalen voor toegang tot de stad, hoewel bezitters van elektrische auto’s hiervan gevrijwaard blijven. Om elektrisch rijden verder te laten groeien, wordt er gestreefd naar ruim 300 snellaadpunten in 2020. Geen enorm indrukwekkend getal voor de Greater London Aerea, waar ruim 8 miljoen mensen wonen. Op wat voor locaties Fastned precies gaat bouwen – binnenstedelijk, in industriegebieden of langs verbindingswegen – is nog onbekend.

Recent maakte Fastned plannen bekend voor de bouw van snellaadstations in Duitsland. Er is kortom de nodige expansiedrift.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.