Fastned-station met BMW i3
Een terugkerend bericht, groei bij Fastned. Ook dit derde kwartaal wordt er een aardige plus genoteerd.

Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 is er een groei van liefst 111 % gerealiseerd. In concrete getallen is de situatie in het derde kwartaal van 2017 als volgt. De stroomafzet was 245.030 kWh, dat is 113 % meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet bedroeg € 118.024, een goede 111 % meer dan in het derde kwartaal van 2016. Het aantal actieve klanten is nu 4.786.

De cijfers hadden beter kunnen zijn, volgens Fastned. In totaal rijden er nu ongeveer 18.000 volledige elektrische auto’s in Nederland. Maar populaire modellen als de Hyundai Ioniq en Opel Ampera-e laten in gevallen lang op zich wachten, met een levertijd die oploopt tot meer dan een half jaar. Wel zijn de stations toegankelijker dan ooit. Was voorheen het gebruik van de Fastned-app verplicht om te kunnen snelladen, tegenwoordig is stroom tanken met zo ongeveeer alle laadpassen mogelijk.

Verder wordt er gewerkt aan buitenlandse expansie, in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het streven naar groei zal nog aardig lang blijven.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.