Fastned met shop
Deze uitspraak van de Raad van State is gunstig voor het voorzieningenniveau langs de snelweg.

Verzorgingsplaatsen langs snelwegen wisselen grif van eigenaar voor enorme sommen geld. De pompstations oefenen niet uitsluitend aantrekkingskracht uit op automobilisten met een leegrakende tank die voor net iets teveel geld hun brandstof afrekenen (met de tankpas van de zaak). Het aanbod van broodjes, koffie, thee, versnaperingen en wat dies meer zij is enorm. Ook zijn er wc’s.

Dat wil Fastned ook. ’s Lands bekendste aanbieder van snelladers is daarvoor naar de rechter gestapt. Een langslepende zaak heeft geleid tot een positieve uitkomst. Tijdens het hoger beroep tegen de Staat is Fastned door de Raad van State in het gelijk gesteld. Dat betekent dat er gestart kan worden met de bouw van shops en toiletblokken – een proza├»sche combinatie – als de minister daaraan medewerking verleent.

Het gemiddelde snellaadstation ligt in de nabijheid van een gewoon tankstation. Veel meer dan een minuut lopen is dat niet, maar dan wel over een volstrekt inspiratieloze parkeerplaats. Uiteraard kan Fastned ervoor zorgen dat de shops voor iedereen aantrekkelijk zijn door een onderscheidend aanbod, zodat ook mensen met een auto die loopt op fossiele brandstoffen er gewoon binnen durven te stappen.

Behalve snellaadstations langs snelwegen, zijn er ook Fastned-locaties binnen de bebouwde kom. Het voorzieningenniveau is daar niet zelden hoog. Vrij recent is er bijvoorbeeld een Fastned-station geopend bij de AH XL in Tilburg. Dat is ideaal, boodschappen doen en onderwijl het (loeigrote) accupakket van de elektrische auto geheel opladen.

Beeld: ontwerp van een Fastned-vestiging met shop


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.