Fastned Elsgeest
Om snellaadstations te bouwen in Duitsland.

De Duitse expansie was een paar maanden terug al beloofd, maar inmiddels is daar meer over te melden. Fastned heeft subsidie gekregen van de Duitse overheid. Dat gaat om een behoorlijk bedrag. Een bedrag van in totaal 4,1 miljoen euro, dat is toegewezen door staatssecretaris Rainer Bomba van het Duitse Ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur.

Het geldt wordt aangewend voor de bouw van 25 snellaadstations. Het zal er mogelijk worden om op een hoog vermogen te laden, zodat als de auto het toelaat er na twintig minuten voor 250 km aan rijbereik is “bijgetankt”. De subsidie maakt deel uit van het programma van minister Dorbindt om de infrastructuur voor elektrische auto’s te verbeteren. Dat kan beslist veel beter, want nu is het probleem vooral dat door het ontbreken van de benodigde infrasrtructuur, er nog geen grote aantallen elektrische auto’s op de weg zijn.

Rainer Bomba, staatssecretaris BMVI: “Het Duitse Ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur (BMVI) verwelkomt het plan van Fastned om te investeren in een landelijk netwerk van snellaadstations in Duitsland en dit tevens te exploiteren voor de lange termijn met de hoogste kwaliteit. Met alle uitgegeven subsidies streeft de BMVI ernaar om de uitrol van laadinfrastructuur te versnellen en daarmee de acceptatie van alternatieve aandrijflijnen te vergroten. De BMVI is ervan overtuigd dat Fastned met haar snellaadnetwerk in Duitsland EV-rijders een waardevolle service zal bieden.”

Foto: een van de vaderlandse Fastned-stations


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.