Fastned
De bouwer van snellaadstations introduceert een routeplanner waarmee rijders van elektrische auto’s de snelste route kunnen plannen naar hun bestemming, waarbij rekening wordt gehouden om onderweg te snelladen.

De routeplanner presenteert een volledig uitgewerkte route inclusief de oplaadtijd die nodig is om met voldoende range op de plaats van bestemming te komen. De routeplanner is gratis beschikbaar op mobiel, tablet en desktop.

Het algoritme van de routeplanner is specifiek ontwikkeld voor Fastned snellaadstations. Zo wordt een optimale route berekend op basis van de range en efficiëntie van de elektrische auto, het verkeer, de ligging van Fastned stations, en de laadcurve van de Fastned snelladers. Daarnaast wordt de routeplanner automatisch geupdate als er nieuwe Fastned stations gebouwd worden. De routeplanner is nog in Beta-fase. Het bedrijf werkt door aan het optimaliseren van de functionaliteit van de routeplanner.

De Fastned Routeplanner is te bereiken via route.fastned.nl. Daarnaast is de routeplanner als app te downloaden op iOS en Android.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.