Fastned Elsgeest
De vlag hangt uit bij ’s lands bekendste aanbieder van snelladers.

Een elektrische auto opladen langs de snelweg, en dan geen Tesla? Dan moet Fastned worden opgezocht. De aanbieder van snelladers is beroemd en berucht, de gele bogen zijn een herkenningspunt. Maar er zijn meerdere partijen die hun pijlen hebben gericht op elektrische rijders. Het aantal ev’s neemt onvermijdelijk toe, dus het wordt steeds lucratiever om snelladers te plaatsen. Zeker als er in de wachttijd niet alleen verdiend wordt aan het opladen.

Zo gaat McDonald’s bij alle vestigingen met een drive-in snelladers installeren en worden langs de snelweg brandstofpompen steeds vaker vergezeld van snelladers. Fastned bindt de strijd aan om de zorgvuldig opgebouwde positie te bewaken. Daarvoor worden rechtzaken gevoerd. Er is nu een overwinning geboekt bij de Raad van State. Fastned heeft bezwaar aangetekend tegen de plaatsing van snelladers bij BP-station de Hackelaar en wordt nu gezien als belanghebbende. Deze verzorgingsplaats met de wel zeer illustere naam ligt langs de A1 tussen Amsterdam en Almere. Forenzengebied bij uitstek, waar het voor sommigen erg fijn is om te snelladen zodat Amsterdam of een andere locatie gewoon gehaald wordt. De komst van een Fastned-station blijkt daar jarenlang een onmogelijkheid, dit tot teleurstelling van Fastned.

Verder wordt nu erkend dat de aanwezigheid van snelladers van Shell en Fastned op de Andel, langs de A12 bij Gouda, kan leiden tot gevaarlijke situaties. Weifelende automobilisten met keuzestress zouden wel eens de verkeerde kant kunnen gaan oprijden, of op zijn minst onzeker weggedrag vertonen.

Nu alleen nog hopen dat het bij de verschillende snelweglocaties van Fastned wat makkelijker wordt om aan koffie, broodjes of koeken te komen. Daarvoor is het nu vaak heen en weer lopen naar de winkel van de naastgelegen pomp. Dat is bij Fastned in stedelijk gebied een stuk makkelijker, hoewel het eten niet altijd even verantwoord is. (Via: groenecourant.nl)

Met dank aan Erik voor de tip


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.