Fastned
Ook in het vierde kwartaal van 2016 is Fastned snel gegroeid, veel sneller dan de markt van volledig elektrische auto’s.

Eind 2016 stond het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland op ongeveer 13.000, een toename van 38% ten opzichte van het aantal volledig elektrische auto’s eind 2015. Het aantal actieve klanten (gedefinieerd als individuele klanten die minimaal 1 keer hebben geladen in dit kwartaal) steeg naar 3.177. De omzet groeide met 174% tot € 81,382, terwijl de afzet met 209% toenam tot 168.381 geleverde kWh. De omzet-en afzetgroei is een gevolg van het toevoegen van nieuwe stations en een hogere bezettingsgraad per station ten opzichte van Q4 2015.

Fastned verwacht dat de aantrekkelijke belastingmaatregelen en de introductie van EV’s met meer bereik de komende maanden de marktomstandigheden verder zullen verbeteren. Vanaf 1 januari 2017 is het fiscale voordeel van volledig elektrische voertuigen ten opzichte van auto’s met verbrandingsmotoren (inclusief PHEVs) verder verbeterd. In de eerste helft van het jaar verwachten we daarnaast de start van leveringen van de nieuwe Renault ZOE, VW Golf en de Opel Ampera-E.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.