Fastned bij REWE
Snelladen tijdens het boodschappen doen. Op die manier is er bij huis helemaal geen laadvoorziening meer nodig.

In Nederland mag het aanbod aan laadpunten vrij ruim zijn, in het buitenland is dat anders. Duitsland heeft bijvoorbeeld minder publieke laadpunten dan Nederland, dat is alvast een goede aanleiding om regelmatig een snellader op te zoeken. Zeker als die op een voor de hand liggende plek te vinden is. De supermarkt of het winkelcentrum bijvoorbeeld.

Fastned wil al een tijdlang groeien in het buitenland, ook in Duitsland. De snellaadexploitant werkt nu samen met de Duitse supermarktketen REWE, dat is gelijk een van de grootste van het land. Er wordt voorzichtig van start gegaan, aanvankelijk moeten er bij vier supermarkten in de omgeving van Frankfurt snelladers komen. Mocht dit een succes blijken, dan komen er uiteraard meer. Het ontwerp is overigens een minimalistische uitvoering van de laatste generatie Fastned-stations, de overkapping met daarin zonnepanelen is verdwenen, de uitgerekte w-vorm is gebleven. Fastned laat overigens weten gebruik te maken van volledig duurzame energie uit lokale bronnen.

Vooralsnog worden er vooral plannen gesmeed voor buitenlandse uitbreiding. Fastned heeft 76 locaties in Nederland. In Duitsland is snelladen bij Fastned uitsluitend nog mogelijk in Limburg an der Lahn en Paderborn.

Beeld: ontwerpschets van een Fastned-snellader bij REWE


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik zie dat je laatste zin niet klopt. Fastned heeft 2 stations in Duitsland.

1. Limburg an der Lahn
2. Paderborn-Mönkeloh

https://fastned.nl/nl/locaties

@prachtplaatje: correct, sinds 19 september zie ik. Het is inmiddels aangepast in de tekst.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.