Binnenstedelijk Fastned-station
En eigenlijk zat dat er al wel aan te komen.

Onlangs kondigde Fastned aan dat het in Duitsland snellaadstations wil gaan realiseren. Ook daar wordt samengewerkt met Van der Valk. Nu hebben Fastned en Van der Valk een raamovereenkomst getekend voor de bouw van snellaadstations in Nederland en België. Een goede zet, elektrisch rijden is in België een marginaal fenomeen. Publieke laadpalen zijn er nauwelijks te vinden, en ook snelladers moeten met een lampje worden gezocht. De markt ligt dus nog open.

Aangegeven wordt dat er tientallen mogelijke nieuwe locaties zijn voor Fastned-stations. In Nederland kan de elektrische auto “volgegooid” worden bij 63 stations. Daar moeten spoedig stations in het buitenland bijkomen, in België, Duitsland en Engeland. Zodat iedereen zonder veel omhaal en stress grote afstanden kan afleggen met een elektrische auto (die geen Tesla is).

“Ik ben ontzettend trots dat Fastned nu in alle omringende landen gaat uitbreiden en daarmee echt een Europese speler wordt. De elektrisch auto krijgt hiermee steeds meer vrijheid. Ik investeerde in 2011 met het doel om een dekkend laadnetwerk in Nederland te realiseren. Ik vind het fantastisch om te zien dat we nu met een groeiende groep private investeerders bouwen aan een Europees netwerk.”, aldus Fastned-directeur Bart Lubbers.

De samenwerking met de welkbekende keten met hotel-restaurants zou het uiterlijk van het Fastned-station wel eens kunnen veranderen. Nu nog neemt een Fastned-station, met de karakteristieke gele bogen, behoorlijk wat ruimte in en is de herkenbaarheid groot. Op de parkeerplaatsen bij de Van der Valk-vestigingen zou best eens voor een subtielere vormgeving gekozen kunnen worden en een minder grote omvang, vergelijkbaar met de binnenstedelijke stations die Fastned heeft. Zoals gebruikelijk hebben ook die stations zonnepanelen op het dak, om duurzame energie op te wekken. Bij een aantal Van der Valk-vestigingen staan overigens ook Tesla Superchargers.

Goed nieuws en we hopen van harte op een pan-Europees snellaadnetwerk, tegen de tijd dat de elektrische auto een vaste waarde is op de automarkt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fastned en Tesla gebroederlijk naast elkaar bij Van Der Valk en als je langer dan 15 minuten staat moet je een uitrijkaart kopen tenzij je wat drinkt binnen dan krijg je er kosteloos een. Win win voor de toekan.

Eindelijk een laadstation waar iedereen naar toekan :badumtss:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.