Fastned station
Laadstationexploitant Fastned heeft binnen twee weken een tiende van het beoogde bedrag opgehaald.

De voorinschrijving van certificaten Fastned is binnen twee weken volledig gevuld. De eerste tranche van 400.000 certificaten met een uitgiftekoers van 10 euro is hiermee in zijn geheel gereserveerd, nog vóór de beursgang die staat gepland voor juni dit jaar. Sinds gisteren kunnen beleggers zich via de Fastned website inschrijven voor de tweede tranche. Deze staat gepland voor september. Het exacte moment van beursgang is nog afhankelijk van een goedkeurende verklaring van het prospectus door de AFM.

Fastned wil via de NPEX-beurs in totaal 40 miljoen euro ophalen ter financiering van een landelijk dekkend netwerk van 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. De eerste tranche omvat 400.000 certificaten van 10 euro per stuk voor een totaal van 4 miljoen euro. In totaal schreven bijna 900 beleggers zich in voor de eerste tranche. Het gemiddelde investeringsbedrag ligt daarmee rond 4.500 euro. Mede-oprichter Bart Lubbers:

Het is geweldig om te zien hoe enthusiast mensen reageren op de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van Fastned. Mensen willen echt dat dit netwerk er komt. Door te investeren helpen ze mee om het kip-ei probleem van elektrisch rijden op te lossen.

De realisatie van een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations door Fastned speelt in op het snel groeiende aantal elektrische auto’s. Fabrikanten zoals Tesla, BMW, Nissan, Volkswagen en Renault hebben reeds miljarden geïnvesteerd in fabrieken voor de productie van deze auto’s. Steeds meer auto’s uit deze fabrieken komen de weg op en daarmee groeit de noodzaak om onderweg snel op te kunnen laden. Mede-oprichter Michiel Langezaal: “Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen onze bronnen zijn zon en wind.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Volgens mij gaat het hier om reserveringen en (nog niet) niet om daadwerkelijke verkoop. Gevalletje Huid…beer…?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.