Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend die dat mogelijk maakt.

Snellaadgigant Fastned timmert nog altijd aan de weg en uitbreiding is aanstaande, zoals dat eigenlijk doorlopend het geval is. Nu is bekend geworden dat er snellaadstations in België bij zullen komen, meer specifiek gaat het om Vlaanderen.

Het gaat om locaties van de West-Vlaamse Intercommunale. Die partij heeft belangrijke bedrijventerreinen in beheer, veelal gelegen langs de snelweg. Er zullen vijf nieuwe stations van Fastned verrijzen, allereerst in Roeselare en Oostende. Het gaat telkens om locaties waar maximaal 16 auto’s kunnen worden opgeladen. Terzijde, bij de luchthaven van kustplaats Oostende is ook nu al een Fastned-vestiging te vinden.

Michiel Langezaal, baas van Fastned: “Ik ben ontzettend blij met deze samenwerking. De locaties van WVI langs drukke uitvalswegen zijn een fantastische toevoeging aan ons Europese netwerk van snellaadstations en hiermee slaan wij de handen ineen om zo gezamenlijk bij te dragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Met het groeiende Europese netwerk maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. De komende tijd zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.