Fastned Newcastle
De welbekende snellaadorganisatie gaat voor internationale uitbreiding.

Nederland kent een aardig hoge dichtheid van Fastned-laadstations, het zijn er inmiddels 67. In het buitenland ligt dat anders. Het bedrijf heeft al een tijdlang de ambitie om naar het buitenland te gaan. Om er ook voor te zorgen dat mensen met elektrische auto’s gedachteloos landsgrenzen kunnen passeren. Het bedrijf heeft plannen voor de bouw van laadstations in Duitsland en wil ook al enige tijd naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is allemaal niet vrijblijvend, want er zijn aanbestedingen gewonnen. Er zijn stations in voorbereiding.

Nu is er wederom een aanbesteding gewonnen. Dat betekent dat er ook Fastned-stations verwelkomd mogen worden in de stadscentra van Newcastle en Sunderland, middenin het Verenigd Koninkrijk. Deze twee stations krijgen elk zes snelladers. In Newcastle zijn er twee 175 kW-snelladers, die zijn voorbereid voor 350 kW.

Als de stations er eenmaal zijn, zal er met de Newcastle University onderzoek worden gedaan naar het effect dat het opladen van elektrische auto’s hebben op het stroomnet. Ook wordt gekeken naar de smart grids en de rol die batterijopslag en elektrische auto’s daarin spelen. Eén van beide stations staat ook op het universiteitsterrein in Newcastle. In Sunderland komt het Fastned-station middenin de stad te staan, dat is overigens ook de plaats waar de Nissan Leaf wordt gebouwd.

Fastned stapt af van de karakteristieke bogen. Die zijn herkenbaar, maar blijken plots onhandig te worden. Bij de nieuwe stations is het namelijk wel mogelijk om te snelladen met een vrachtwagen, of een bus.

Internationaal kent Fastned concurrentie van Ultra-E, waar Allego achter zit.

Beeld: schetsmatige weergave van Fastned Newcastle


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.