Faraday Futures
Tesla is vernoemd naar Nikolai Tesla, Faraday Future dankt haar naam aan de uitvinder van de elektromotor: Michael Faraday. In 2017 komen ze met hun EV en Tesla lijkt nu belangrijkste opponent.

Naar het schijnt begint het verhaal van Faraday Future (FF) in 2009, als twee voormalig medewerkers van Lotus afspreken in een bar in Californië. Al pratende blijken de heren dezelfde droom te hebben: het bouwen van een elektrische auto. De daad wordt bij het woord gevoegd en FF wordt opgericht. Het bedrijf heeft voormalig medewerkers van onder andere BMW, Ferrari, GM, Lamborghini, Land Rover, SpaceX, en Tesla in dienst.

Tot op heden heeft het bedrijf niets losgelaten over haar toekomstplannen, de naam van het bedrijf ten spijt. Dat doen ze nu wel, hun elektrische auto zal in 2017 op de markt komen. Wat voor een auto dat wordt, is niet duidelijk, maar ze mikken zeer waarschijnlijk op de bovenkant van de markt.

Wat betreft accu’s mikken ze op het hoogste specifieke capaciteit en de hoogste capaciteit, wat de Faraday nog boven de onlangs presenteerde Tesla Model S P90D met 90kW-accu moet plaatsen.

Via Green Car Reports


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.