Faraday Future FF91 tijdens wintertest
Wie kent het merk nog? Faraday Future heeft bij voortduring geld nodig, voordat zijn auto’s überhaupt op de markt verschijnen.

Het zou mooi zijn als het lukt, maar gemakkelijk is het niet. De nieuwbakken autofabrikant Faraday Future heeft de nodige uitdagingen te overwinnen. Berichten over een twijfelachtige financiële positie waren nooit ver weg, maar even zovele lichtpuntjes boden reden voor optimisme. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Geld is nodig en komt ten langen leste. Er komt een aandelenverkoop ter waarde van $ 1,25 miljard (€ 1,11 miljard). De investeringsbank Birch Lake Associates ziet toekomst in het merk en leidt een investeringsronde voor een overbruggingskrediet van $ 225 miljoen (€ 201 miljoen), benodigd om het einde van het jaar te kunnen halen. Dat laatste boezemt niet direct vertrouwen in.

De Faraday Future FF91 is een indrukwekkende wagen. Groot op haast mpv-achtige wijze en met net wat meer dan 1.000 pk is er belachelijk veel vermogen. Het zou een aanwinst zijn voor het hoge ev-segment. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan die auto. De volgende auto van het merk is de FF81, een auto die beter bereikbaar moet worden voor een groter publiek.

Het is rustig afwachten op de komst van de auto’s van Faraday Future. Het segment der elektroauto’s met 1.000-plus-pk’s lijkt evenwel in het concept-segment te blijven steken, aardig op autobeurzen, maar niet in het dagelijks leven.

Beeld: Faraday Future FF91 tijdens wintertest


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.