Faraday Future
De naschok van de financiële problemen bij LeEco wordt zichtbaar.

Een week geleden werd bekend dat het Chinese LeEco in de geldproblemen zit. Het bedrijf bemoeit zich met een aantal groene autoplannen, waaronder het nieuwe autobedrijf Faraday Future.

Nu is bekend geworden dat er iets aan de hand is bij het laatstgenoemde bedrijf. De bouw van de fabriek in Nevada is tijdelijk stopgezet en pas in 2017 zal de hamer weer worden opgepakt. Eén en één is twee. Het kan niet anders dan dat de financiële problemen bij LeEco invloed heeft op de toekomst van Faraday Future. Bij het Chinese LeEco is de geldkraan volledig dichtgedraaid en CEO Jia Yueting heeft zijn salaris verlaagd naar 1 yuan per maand.

De fabriek van Faraday Future moet in 2018 operationeel zijn. Het is nu echter de vraag of dit gaat lukken. Het automerk gaat een Formule E-team sponsoren, heeft een elektrische supercar in het gamma en test op de achtergrond met een elektrische crossover. Het is niet bekend of deze projecten ook vertragingen oplopen nu de bouw van de fabriek tijdelijk is stilgelegd. (via Jalopnik)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Niet alleen een probleem met de centjes. Ook “culturele problemen” tussen westerse managers en chinese managers hebben er voor gezorgd dat 6 topmanagers weggelopen zijn.

Ik von FF altijd al een heleboel hete lucht maar nu weet ik het zeker, dit gaat het niet worden.

Van evinside.com

“at least six senior execs at Faraday Future have already left the company over the past ~3 months (list via Jalopnik):

James Chen – General Counsel and VP Governmental Affairs
David Wisneiski – Finance Director
Syed Rahman – Operations Controller
Robert Filipovic – Head of Product Strategy
Stacy Morris – Head of Public Relations
Sarah Ashton – Associate Director Governmental Affairs”

Jammer. Lijkt me een interessant bedrijf met veel potentieel…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.