FF91
De autofabrikant Faraday Future heeft op CES enkele duizenden reserveringen genoteerd.

Het merk, dat op de Consumer Electronics Show in Las Vegas het doek trok van de elektrische vierwieler, bleek behoorlijk populair. Geïntresseerden plaatsen massaal een reservering voor de SUV, luisterend naar de naam FF 91. Faraday Future noteerde 64.124 reserveringen in de eerste 36 uur na de onthulling.

In vergelijking met Tesla natuurlijk een lachertje. Toch is het aantal indrukwekkend te noemen. Zeker als je weet dat de FF 91 de eerste productieauto zal zijn van de elektrische autofabrikant. Faraday Future rekent een aanbetaling van 5.000 dollar voor een reservering.

Het is voor het eerst sinds tijden dat er goed nieuws vanuit Faraday Future komt. Het afgelopen jaar kwam de autofabrikant meerdere malen negatief in het nieuws vanwege mogelijke financiële problemen bij partner LeEco en het feit dat twee topmannen het voor gezien hielden. De productie van de elektrische SUV gaat in 2018 van start.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

64 “enkele” duizenden is echt gigantisch veel voor een auto van $150.000 tot $200.000. Dat is de prijsklasse van een Cayenne Turbo of Turbo S, waarvan er jaarlijks, inclusief veel goedkopere Cayennes, ongeveer 16.000 verkocht worden in de VS.
Goed voor dik 300 miljoen dollar aan reserveringen, dan zullen de financiële problemen nu wel passé zijn.

Die 64.124 reserveringen stellen niets voor als je bedenkt, dat er ook gratis kan worden gereserveerd. Zie deze post van insideevs.com van 6 januari:

“First off, Faraday accepts two types of reservations, one of which is absolutely free. There’s the option to log a $5,000 paid priority reservation or a $0 free (sign-me-up-for-updates) sort of reservation. Faraday hasn’t listed a breakdown for the two types of reservations, but the consensus is that the vast majority are of the free variety.”

Voor de link: http://insideevs.com/faraday-future-claims-logged-64000-ff-91-reservations/

@willemzoe: Oei, is direct een serieuze nuancering. Jammer, want ik vind FF wel een interessant bedrijf…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.