Faraday Future heeft forse betalingsproblemen
De EV-bouwer lijkt z’n financiële verplichtingen niet na te komen.

Het behoeft geen verdere uitleg dat dat geen handige PR is voor een nieuw automerk. Faraday Future presenteerde op de CES in Las Vegas de FF 91, een elektrische én zelfrijdende auto die het Tesla lastig moet gaan maken. Voor dit event liet het merk een VR-presentatie in elkaar draaien door het bedrijf The Mill, een toko die zich bezighoudt met het maken van fraaie autoreclames met speciale effecten.

Kostenplaatje: 1,8 miljoen dollar. Geen kattenpis, maar dat wist Faraday Future van tevoren. Toch wacht The Mill nog steeds op z’n geld, getuige documenten die in handen zijn van Jalopnik. Naar verluidt zou de factuur in drie delen worden betaald. Helaas kreeg The Mill alleen het eerste deel overgemaakt en de rest niet. Uiteindelijk is de presentatie niet voltooid en ook niet gebruikt. De kosten waren op dat moment al gemaakt.

De berichtgeving rondom Faraday Future is al een poosje twijfelachtig, zachtjes uitgedrukt. Eerder schreven we al over financiële problemen bij het splinternieuwe automerk. Daarnaast heeft een aanzienlijk deel van het management het bedrijf intussen verlaten. Het wordt dus even afwachten hoe het allemaal loopt bij de fabrikant, maar de vooruitzichten zijn op moment niet zo gunstig.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik hoor Henny Huisman in mijn achterhoofd:
Surprise, surprise…
Het onverwachte is de mooiste prijs
de verassing brengt u zomaar van de wijs

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.