Faraday Future FF91 in een IJslands heuvellandschap
Komt ‘ie wel of komt ‘ie niet, dat was kortgeleden nog de vraag. Inmiddels blijkt dat Faraday Future heeft ingetekend voor een race.

Want wat was je anders van plan met 1050 pk? Faraday Future heeft zich met een FF91 ingeschreven voor de illustere Pikes Peak heuvelklim, zo is ook te lezen bij The Verge. De auto doet mee in de “exhibition class”. In deze klasse wordt nieuwe autosporttechniek getest en zijn de eisen minder streng dan in de andere klasses. De auto zal bestuurd worden door Robin Shute, die ook racet in het Britse GT kampioenschap. In dezelfde exhibition class rijdt een Tesla Model S P100D, die zal worden bestuurd door Formule Drift-kampioen Dai Yoshihara.

Een strijd der elektrogiganten dus; de één heeft zijn naam gevestigd, de ander is the new kid on the block. Spanning alom. Een productievariant van de FF91 is er voorlopig nog niet. Hoe zal de auto gaan presteren op de heuvelklim? Een woordvoerder van Faraday Future geeft aan Pikes Peak als onderdeel van de ontwikkeling van de auto te zien. Uiteraard draait alles om de prestaties van de aandrijflijn en zal er na afloop uitgebreid worden geëvalueerd.

Verwacht wordt dat de FF91 in 2018 in productie wordt genomen.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.