Faraday Future FF91 op testbaan
Niet op de Autonbahn zelf, maar op de vertrouwde kombaan waar het merk zijn tests uitvoert.

De situatie rondom het merk Faraday Future is lang wat twijfelachtig geweest. De financiële reserves bleken eindig, maar tegelijk stak het moederbedrijf van Jaguar geld in de ontwikkeling van de auto van het merk. De FF91 belooft dan ook ronduit spectaculaire cijfers, 1.000 pk in een ruimtewagenachtig koetswerk. Wanneer de auto op de wegen wordt verwelkomd is onduidelijk, maar de ontwikkeling gaat voort.

Op het eigen testcircuit is een serie tests afgelegd waarmee de praktijk wordt gesimuleerd, die hebben namelijk moeten uitwijzen hoe het zit met de Autobahnfähigkeit van de auto. Want dat er met een elektrische auto eindeloos op hoge snelheid valt te rijden is niet evident. De beschikbare accucapaciteit zorgt voor beknotting, maar met wat pech neigt de aandrijflijn naar oververhitting en zit er weinig anders op dan een tijdelijke rem op het vermogen te zetten.

Er is met de FF91 drie minuten lang met 250 km/u gereden, waarop twee minuten een tempo van 120 km/u is aagehouden. Dit is drie keer herhaald binnen vijftien minuten. Dat dit blijkt geeft van Ausdauer is misschien wat teveel gezegd, maar het toont wel aan dat de auto ook momenteel tot iets in staat is. En dat is op zijn minst tempo maken. Uithoudingsvermogen is wel degelijk getest, want er is ook gedurende een klein uur (55 minuten om precies te zijn) met een snelheid van 193 km/u gereden. Dat mag jakkeren worden genoemd.

Dit alles heeft niet tot problemen geleid. De temperatuur van het accupakket is net zo min als de aandrijflijn gestegen tot extreme waardes. Dus de tests zijn naar tevredenheid tot een einde gekomen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.