Faraday Future FF91
Blijft Faraday Future tot in lengte der jaren het merk van de toekomst?

Het is een grote en buitengemeen krachtige elektroauto, de Faraday Future FF91. Hoewel de auto is enige jaren gelden met veel ruchtbaarheid aangekondigd, bleek dat het begin van een lange periode van wachten te zijn. Nu eens komt er een bericht langs over een pre-productieversie, dan weer over een Autobahn-simulatie.

Inmiddels is de ev bijna af en komt het begin van de productie naderbij. Men is zeker van de levering van 92 % van de benodigde onderdelen. Wereldwijd werken 600 mensen aan het gereed krijgen van de auto. “Ik ben optimistisch, dat we de FF91 met een nieuw plan sneller, tegen geringere kosten en zelfs met hogere kwaliteit kunnen leveren”, verklaarde merkchef Carsten Breitfeld. Inmiddels is Breitfeld baas bij Faraday Future, voorheen stond de Duitser aan het hoofd van BMW i. Allicht dat Breitveld, van wie verondersteld kan worden dat het een man is met kennis van zaken, ervoor kan zorgen dat Faraday Future een zonnige toekomst tegemoet kan zien.

Het merk heeft een nieuw testcentrum geopend in Los Angeles, om de kwaliteit verder omhoog te brengen. Het Futurist Testing Lab. Verder is het de bedoeling om suv FF81 zo snel als mogelijk op de markt te brengen. Wanneer is onduidelijk.

Volgens de actuele planning zal de Faraday Future FF91 in de herfst van 2021 aan de eerste klanten worden geleverd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.