Op deze manier wordt het gemakkelijker om auto’s in China te produceren en kan worden geprofiteerd van de liquiditeitspositie van Geely.

Het Chinese bedrijf Geely is een nogal grote speler. De pijlen worden gericht op China, maar ook op Europa. Bekende merken als Polestar en Volvo worden gevoerd en wellicht wordt Faraday Future ergens onderaan aan het lijstje toegevoegd.

Er bestaan namelijk plannen bij Faraday Future om een fabriek te openen in China en daarbij de hulp van Geely in te roepen voor de productie van auto’s. Hoe serieus de plannen zijn is nog wat onduidelijk, maar het staat vast dat het nog niet tot een akkoord is gekomen. Faraday Future heeft een turbulente geschiedenis en lijkt een permanent geldtekort door te maken.

Nog altijd wordt manmoedig gepoogd om de Faraday Future FF91 te leveren. Als er genoeg geld wordt binnengehaald, kan de levering na ongeveer een jaar van start gaan. Het is de bedoeling dat de beoogde Chinese fabriek goed is voor jaarlijks 100.000 exemplaren, wellicht wordt er gelijk ook een onderzoekscentrum gevestigd.

Op afstand wordt de positie van Faraday Future gadegeslagen met een mengeling van hoop en vrees. Mocht de Faraday Future FF91 er komen, dan is het een interessante concurrent voor onder meer de Tesla Model S, Lightyear One, Lucid Air en Nio ET7. (Via: autonews.com)

Beeld: Faraday Future FF91


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.