FanBoost
Het Formule E social media spelletje is officieel begonnen.

Met de lancering van het interactieve FanBoost kunnen fans hun favoriete coureur een extra snelheidsboost geven door op hem/haar te stemmen vóór de race, waardoor er makkelijker kan worden ingehaald. Het beloofd meer actie op de baan, maar een echt eerlijke competitie vind ik het niet.

Wel is er een belangrijke verandering doorgevoerd ten opzichte van het voorgestelde format. De top drie coureurs met de meeste stemmen krijgen elk één boost, waarmee het vermogen van hun auto gedurende 2,5 seconden stijgt van 133 kW naar 200 kW. Stemmen kunnen online worden uitgedeeld via de website of de officiële Formule E app (te downloaden vanaf 1 september) vanaf de start van de voorgaande race tot 20 minuten voor de start van de race zelf.

Wie online stemt kan slechts één coureur selecteren, via de app zijn dat er vijf. Het online stemsysteem (iframe) zal ook op social media zoals Facebook, Twitter en Sina Weibo verschijnen. De stemmen kunnen worden aangepast tot de sluiting. Elke stem kan worden gedeeld als een hashtag en verschijnt op een Facebook of Weibo tijdlijn om meer sociale interactie te genereren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.