LEVC van
Klaar voor de toekomst. Er komt ook een busje van LEVC, de fabrikant van de iconische London cab. Deze taxi met retro-uiterlijk is vandaag de dag voorzien van elektrische aandrijving en een range extender.

Die vorm van aandrijving komt ook goed van pas bij een bestelwagen. Londen heeft namelijk een vrij omvangrijke milieuzone, hetzelfde geldt voor de gemiddelde Europese stad. Reden genoeg voor LEVC (London EV Company) om met een busje te komen. Het helpt natuurlijk ook dat er aan dat voertuigtype geen absurde vormgevingseisen worden gesteld. Een busje hoort effectief te zijn, de running costs moeten laag liggen en uiteindelijk draait het om veel laadruimte die goed valt te gebruiken. Premium nonsens en marketingpraat mag achterwege blijven.

LEVC is net als Volvo eigendom van de Chinese autofabrikant Geely. Het busje van LEVC heeft dezelfde aandrijflijn als de TX5-taxi. Een 1.5-liter driecilinder uit de Volvo-schappen en een elektromotor, de beide motoren leveren een gezamenlijk vermogen van 110 kW (150 pk). Dat wordt gecombineerd met een accupakket met een capaciteit van 31 kWh. Er is nog geen prijs beschikbaar. Waarschijnlijk is de catalogusprijs hoger dan gemiddeld, maar wordt dit goed gemaakt door lage gebruikskosten.

De verkoop moet in 2019 van start gaan.

Met dank aan Erik voor de tip

Beeld: LEVC via Instagram


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.