De volgende volledig elektrische BMW is in aantocht. Dan is het uiteraard van belang dat de fabriek is geëquipeerd en de BMW i4 probleemloos kan worden gebouwd.

BMW i4

De BMW i4 is een kruising tussen een sedan en een coupé. Sportiever gelijnd dan gemiddeld, met het merk-dna dat ongetwijfeld rijkelijk aanwezig is en vier deuren voor het praktisch nut. Nu oogt de auto nog lichtelijk futuristisch, maar dat valt vooral te danken aan kleurkeuze en velgontwerp. Het zal een BMW worden als alle andere, zoals de BMW iX3 dat is. De tijd dat er onderscheid was tussen BMW i en BMW is wel voorbij. Er wordt gekozen voor het geschikt maken van één model voor vele aandrijfvormen.

Dat betekent ook dat de productie zoveel mogelijk op één en dezelfde locatie plaatsvindt. De hoofdzetel in München is tegelijk ook fabriekslocatie. De BMW 3-serie wordt er geproduceerd, maar na de zomer ook de i4. Tussen 23 juli en 7 september worden de broodnodige aanpassingen gedaan. Zo kan de productielijn probleemloos worden gebruikt voor de bouw van auto’s met benzine- en dieselmotoren, hybride-aandrijving en volledig elektrische aandrijving.

Slechts een tiende van de productie van de i4 kan niet tegelijk geschieden met de benzine- en dieselbroerders. Dan gaat het specifiek om de montage van het hoogvoltage-accupakket. Hiervoor word een deel van de fabriek opnieuw ingericht. Dit vergt een minutieuze planning.

Het fabriekspersoneel ondergaat onderwijl een trainingsprogramma, dat deels plaatsheeft in de digitale werkelijkheid met dank aan vr-brillen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.