Extreme E
Meer elektrisch racen, ook offroad. Mogen we daar tevreden mee zijn?

Over de Extreme E raceklasse hebben we al eerder bericht, maar langzamerhand begint deze klasse vorm te krijgen. In januari 2021 moeten de eerste races worden verreden. Het is een queeste, uitersten zijn het doel. De Himalaya, Poolgebieden, Sahara, Amazone en de eilanden van de Indische Oceaan worden aangedaan.

Volgens de organisatie moet juist daar bewustwording ontstaan over het klimaat, omdat deze gebieden aan verandering onderhevig zijn. Het is wat twijfelachtig of een rondreizend racecircus het juiste middel is, want zoiets is toch tamelijk milieubelastend. Bovendien is het in de eerste plaats spektakel en plat vermaak. Het gaat om offroadraces op een parcours dat steeds een lengte heeft van zes tot tien kilometer. Er is een knockout-systeem. De besten gaan steeds door naar de volgende ronde.

De Extreme E raceklasse is schatplichtig aan de Formule E. De bedenker is een en dezelfde, Alejandro Agag. De nieuwe klasse moet vooral ook tonen waartoe volledig elektrische suv’s in staat zijn. Welke fabrikanten zullen intekenen voor deelname is onduidelijk, maar er zijn wel een paar namen te bedenken. Het eenvoudigste antwoord luidt alle premiumfabrikanten, die stuk voor stuk met een volledig elektrische suv komen.

Beeld: sportwagens die hoog op de poten staan, zo kan de Extreme E eruit komen te zien


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.