Toyota-importeur Louwman & Parqui laat extra Prius plug-in hybrides naar Nederland verschepen om aan de toenemende vraag voor bijtellingsvrije exemplaren te kunnen voldoen.

De verkoop van hybride en elektrische auto’s neemt momenteel een vogelvlucht. Over de exemplaren die dit jaar nog op kenteken worden gezet, wordt vijf jaar lang geen bijtelling betaald. Vanaf 1 januari 2014 wordt er respectievelijk 7 en 4 procent gerekend, dus willen veel mensen op tijd hun (PH)EV aanschaffen.

Dit blijkt nog erg lastig te zijn. De Volvo V60 Plug-in Hybrid en de Mitsubishi Outlander PHEV zijn al tijden uitverkocht, maar ook Toyota raakt door hun reserves Prius plug-in hybrides heen. Volgens de importeur zijn het voornamelijk zzp’ers die hun beslissing om een zuinige auto aan te schaffen op naam van de zaak hebben uitgesteld. Pas tegen het eind van het jaar hebben zij een idee wat hun omzet zal zijn, en of hier een nieuwe auto vanaf kan.

Om te voorkomen dat deze mensen buiten het net vissen, worden er extra Prius plug-in’s vanuit Japan naar Nederland verscheept. Wie nu een PHEV besteld, kan hem vóór 1 januari op kenteken te zetten. (Via Z24)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.