Exagon Furtive-eGT
Het is even stil geweest rondom de elektrische sportcoupé, maar hier zijn dan eindelijk de eerste plaatjes van de Franse Exagon Furtive-eGT!

Racecoureur Sabine Schmitz was erg te spreken over haar testronde in een prototype van de Furtive-eGT twee jaar geleden op de Nürburgring. “Het is alsof je op een wolk zit”, vertelt zij over de ophanging, maar wel een hele rappe wolk. Twee Siemens elektromotoren leveren 402 pk en 516 Nm op de achterwielen, goed voor een sprint van 0 – 100 km/u in 3,5 seconden richting de (begrensde) 250 km/u. Dit mede dankzij het 53 kWh lithium-ion accupakket, wat bij zuinig gebruik een actieradius van 360 kilometer levert.

De auto rijdt niet alleen als een wolk, ook qua gewicht wordt er flink bespaard. De carrosserie is vervaardigd uit composiet materialen en legt slechts 124 kilo in de schaal. De monocoque is een koolstofvezel honingraad vergelijkbaar met die op Formule 1-wagens.

Er is nog geen prijskaartje aan de Furtive-eGT gehangen, omdat deze wordt bepaald aan de hand van de wensen van de klant. Goedkoop zal het echter nooit worden, omdat de auto alleen op aanvraag wordt gebouwd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.