De FIA heeft de eerste acht coureurs bekend gemaakt die graag in de nieuwe elektrische raceklasse willen strijden.

Sebastien Buemi, Marco Andretti, Karun Chandhok, Vitantonio Liuzzi, Adrien Tambay, Ma Qing Hua, Lucas di Grassi en Takuma Sato hebben zich officieel opgegeven voor het kampioenschap. Hierdoor worden zij in de gelegenheid gesteld om de Spark-Renault SRT_01E op het circuit te rijden.

Nu alle 10 teams bekend zijn, wil iedereen graag weten wie de coureurs worden. Echter, het is aan de teams zelf om hun rijders aan te wijzen. Door hen een lijst met internationale topnamen te presenteren, hoopt het Formule E promotie-orgaan een vermakelijke raceserie te creëren en (uiteraard) TV-omroepen en potentiële sponsors te strikken.

Van de acht namen hebben Sebastien Buemi (Zwitserland), Karun Chandhok (India), Vitantonio Liuzzi (Italië), Lucas di Grassi (Brazilië) en Takuma Sato (Japan) ervaring in de Formule 1. Ma Qing Hua (China) reed als testrijder voor HRT en Caterham F1, Marco Andretti (Verenigde Staten) doet het goed in IndyCar en Adrien Tambay (Frankrijk) heeft in de Formule 3, GP3, Formule Renault 3.5 en DTM gereden.

In de komende weken worden er nog eens 10 potentiële coureurs aan u voorgesteld. Door zich bij de Drivers’ Club aan te sluiten, zal Lucas di Grassi niet meer meedoen als de (enige) officiële Formule E testcoureur.

UPDATE: De volgende acht namen zijn Bruno Senna, Sébastien Bourdais, Oriol Servia, Daniel Abt, Narain Karthikeyan, Christijan Albers, Franck Montagny en John R. Hildebrand Jr.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat te denken van een 1:1 Carrera Servo baan ergens aanleggen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.