Het eRoaming-platform ging van start tijdens de internationale conferentie voor elektromobiliteit in Berlijn.

“Laden waar u maar wilt.” Dit is de richtlijn voor het intercharge merk, gepresenteerd door Hubject’s managing director Andreas Pfeiffer en vertegenwoordigers van de zes aandeelhouders op de conferentie in Berlijn. Met intercharge heeft de gezamenlijke onderneming van BMW, BOSCH, Daimler, EnBW, RWE en Siemens een klantvriendelijke en efficiënte manier ontwikkeld om elektrische voertuigen eenvoudig toegang te geven tot oplaadpunten in heel Europa.

Pfeiffer lichtte toe: “Met het eRoaming-platform bieden wij en onze partners de oplossing voor een fundamenteel elektromobiliteitsprobleem. intercharge zorgt dat gebruikers van elektrische voertuigen gemakkelijk en overal kunnen laden.” Dankzij het Europese netwerk van door eRoaming gelinkte laadinfrastructuren, kunnen gebruikers onder één contract hun voertuigen opladen bij alle stations die werken met intercharge.

De enige voorwaarde is dat hun provider wordt aangesloten op het eRoaming-systeem van Hubject. Alle laadstations met het intercharge-symbool zorgen voor gebruik onafhankelijk van de provider. Naast partners in Duitsland en de Benelux, hebben ook een aantal Oostenrijkse laadbedrijven hun steun betuigd aan het intercharge-model van Hubject.

Op de conferentie sprak Herbert Diess, management directielid en verantwoordelijk voor Development bij BMW, sprak namens alle aandeelhouders: “Het is ons doel om gebruikers van elektrische voertuigen overal en gemakkelijk te kunnen laten laden. Dit gezamenlijk initiatief stelt ons in staat om nationale en regionale stand-alone oplossingen achter te laten, en een Europees netwerk te creëren dat de verschillende oplaadpunt met elkaar verbindt en beschikbaar maakt voor alle gebruikers.” Met de andere vertegenwoordigers gaf hij officieel het groene licht om het platform te produceren.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.