Tesla Model 3 in het blauw
Er zit nog steeds rek in de verkoopcijfers van volledig elektrische auto’s in Noorwegen. Het gidsland wijst de weg.

Het is er bar koud, wat voor het rijbereik van een elektrische auto niet direct gunstig is. Dat neemt niet weg dat het al jarenlang prima is gesteld met de verkoopcijfers van elektrische auto’s in Noorwegen. Dat is mede te danken aan de nodige douceurtjes. Of is dat te weinig eer? Belasting hoeft er voor ev’s hoegenaamd niet te worden betaald, in tegenstelling tot auto’s op benzine en diesel. Met ev’s mag er gebruik worden gemaakt busbanen, bij de talloze veerponten hoeft niet te worden afgerekend en het snellaadnetwerk is goed verzorgd. Met een elektrische auto naar de Noordkaap rijden lijkt geen enorme uitdaging te zijn.

De elektrische auto was in 2018 goed voor een marktaandeel van 32,2 %, in 2017 was dat nog 20,8 %. Maar de groei gaat voort. In de maand maart was liefst 58,4 % van de geleverde auto’s volledig elektrisch. Het is ook in Noorwegen goed te merken dat de levering van de Telsa Model 3 op gang is gekomen, verder begint de Audi e-tron stilaan op de wegen te verschijnen.

In 2025 moet de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor ten einde zijn gekomen in Noorwegen. Het duurt nog even tot het moment daar is en er geen enkel voertuig wordt verkocht dat voor zijn voortbeweging afhankelijk is van traditionele brandstoffen. (Via: reuters.com)

Beeld: Tesla Model 3 in het blauw


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.