Daar heeft het toch echt alle schijn van, de nagestreefde productieaantallen aanschouwend.

Faraday Future FF91

Evergrande is volstrekt onbekend, maar dat mag niet blijven duren. Door miljardeninvesteringen te doen, wil deze producent de grootste van de wereld worden. Dat zijn nog eens ambities. Het helpt dat de oprichter van het merk haast obsceen diepe zakken heeft, Xu Jiayin is de op twee na rijkste man van China.

Niet minder dan 1 miljoen ev’s moeten er jaarlijks geleverd gaan worden, wat toch aanzienlijk meer is dan Tesla, dat het vorige jaar op 367.500 auto’s kwam. Een bescheiden probleem is dat auto’s nieuw zijn voor het bedrijf Evergrande. Om het toch wat te laten worden zijn er verschillende ontwerpers aangetrokken die eerder hebben gewerkt voor merken als BMW en Nissan.

Evergrande heeft overigens investeringen gedaan in het lichtelijk geplaagde Faraday Future en National Electric Vehicle Sweden (NEVS), het bedrijf achter de aloude, opnieuw gegangmaakte Saab 9-3. Er kan niet bepaald van een daverend succes worden gesproken.

Naar verluidt is de schuldenlast van Evergrande aanzienlijk. Of we daadwerkelijk veel auto’s van het merk mogen verwachten, is nog maar de vraag. Eerst zien, dan geloven. (Via: ecomento.de)

Beeld: Faraday Future FF91 in een sinistere omgeving


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.