Op naar meer elektrische auto’s en plugin-hybrides in het oosten van Europa!

Man die een BMW i3 oplaadt

Laadpunten van EVBox schijnen over de hele wereld te vinden te zijn, in totaal zijn er meer dan 100.000 geleverd. Het assortiment reikt van thuisladers tot snelladers. De productie vindt onder andere plaats in de Zuid-Franse stad Bordeaux.

Gezien alle mondiale activiteit is het niet verwonderlijk dat er een nieuw kantoor is geopend in het oosten van Europa, in de Poolse stad Warschau. Het gaat om de dertiende kantoorlocatie.

De regering van Polen, met een behoorlijk kwestieuze staat van dienst, zet in op verduurzaming van het vervoer. Alternatieve brandstoffen worden gestimuleerd, elektrisch rijden moet groeien. Dat laatste mag ook wel, want in heel Polen zijn slechts 2.000 laadpunten te vinden. Daaraan moeten 6.000 laadpunten worden toegevoegd. Zowel elektrisch rijden als de aanleg laadinfrastructuur wordt gesubsidieerd.

Ter vergelijking, Amsterdam had jaren geleden al het streven om 2.000 publieke laadpunten te bieden. Dat aantal zou in 2016 moeten worden gehaald. Iets dat overigens niet is gelukt, momenteel zijn er in de hoofdstad meer dan 1.500 te vinden.

Janusz Grądzki, regiodirecteur van EVBox over de betreding van de nieuwe markten:

“Omdat we een nieuwe markt betreden, waar overheden, partners en klanten moeilijkheden ondervinden om zich aan de eMobility-industrie aan te passen, ben ik blij dat wij hierbij kunnen helpen door in hun behoeften te voorzien door middel van directe lokale assistentie. We zorgen ervoor dat ze de markt beter leren kennen en bieden de juiste laadoplossingen en managementsystemen voor het optimale laadnetwerk. Elektrische bestuurders in Oost-Europa zullen snel overal kunnen laden—thuis, op het werk en op weg.”

Dat lijkt aardig evident. Energiebedrijf Engie is eigenaar van EVBox, waardoor continue groei een vanzelfsprekendheid lijkt te zijn.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.