EVBox en ChargePoint laders
Meer laadpunten die met een en dezelfde pas kunnen worden gebruikt. Dat is altijd gunstig voor de elektrische rijder.

Het gaat niet in de eerste plaats om de eigen laadpunten, maar om het totale aantal laadpunten dat kan worden gebruikt. EVBox en ChargePoint zijn twee aanbieders met een behoorlijk netwerk, eerstgenoemde is van oorsprong Nederlands terwijl de tweede afkomstig is uit Amerika. De cijfers zijn fors. In 2025 willen de beide aanbieders gezamenlijk 3,5 miljoen laadstations in beheer hebben.

Er wordt een handreiking gedaan aan andere aanbieders van laadpunten en gevraagd om mee te doen aan dit initiatief. Mogelijk dat dit ervoor zorgt dat er een einde komt aan alle gedoe met een veelvoud aan laadpassen, wat nu nog onvermijdelijk is om overal en nergens te laden. EVBox voorziet een toekomst met miljoenen elektrische auto’s. Dan moet er beslist een en ander worden vergemakkelijkt. Bijvoorbeeld de afrekening van laadsessies is nu nog relatief omslachtig.

Door EVBox en ChargePoint wordt gebruik gemaakt van het Open Charge Point Interface (OCPI) protocol. Dit maakt roamingdiensten mogelijk en zorgt ervoor dat informatie vrij eenvoudig kan worden uitgewisseld. Op deze manier is er wereldwijd één betaalinterface, is er inzicht in de kosten die zowel voor, tijdens als na het laden worden gemaakt en is ook duidelijk hoe het zit met de beschikbaarheid van laadpunten.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Je zou overal met 1 pas moeten kunnen laden zonder starttarief en dat is je bankpas, zolang dat niet het geval is laad ik niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.