Byton zijkant
De opkomende automarkt is China, autoproducenten aldaar zijn behoorlijk aan de weg aan het timmeren.

Eén van die producenten is Byton, dat een auto met een smartphoneachtige kwaliteit belooft. Die auto moet dus ‘connected’ zijn en in het interieur zijn naar alle waarschijnlijkheid joekels van schermen te vinden. De auto ziet er al een tijdlang aardig productieklaar uit. Interessant is dat een aantal hooggeplaatsten van de BMW i-divisie inmiddels voor dit merk werkt. Byton is niet zomaar een onbeduidende Chinese partij.

Dat blijkt ook wel uit het geld dat investeerders in het merk steken. Zopas is een nieuwe investeringsronde afgesloten, die heeft 500 miljoen dollar (424 miljoen euro) opgeleverd. Dat moet een goede uitgangspositie opleveren voor het welslagen van massaproductie en een bijdrage leveren aan de research & development.

“Het succes van de financieringsrondes laat zien hoe diverse strategische investeerders zorgen voor verdere uitbreiding van Bytons vriendenkring en onze ontwikkelingsmogelijkheden verbreden. Byton zet een nieuwe benchmark voor auto start-ups met vier essentiële must haves, namelijk technologie, product, kapitaal en fabriek”, aldus directeur en oprichter van Byton Daniel Kirchert.

Ook is het nieuwe hoofdkantoor van Byton in Nanjing (China) geopend. Daar wordt de auto geproduceerd en wordt gewerkt aan merkontwikkeling.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.