Volgens een analyse door een bedrijf dat er verstand van heeft, wordt de markt voor elektrische auto’s de komende tijd gedomineerd door slechts één merk.

Het Duitse Berenberg heeft geanalyseerd hoe de toekomst van Tesla eruit zou kunnen zien en de conclusie is niet bepaald mals. Het bedrijf van Elon Musk zal volgens de analyse de komende 10 jaar de markt voor elektrische auto’s blijven domineren. Dit heeft enerzijds te maken met de (kwaliteit van de) auto’s die Tesla zelf bouwt.

Anderzijds blijven andere merken van “reguliere” auto’s nog steeds achter op het gebied van EV’s. Berenberg acht de kans klein dat grote bestaande merken binnen nu en tien jaar competitief mee kunnen draaien op de markt voor elektrische auto’s. Met andere woorden: de auto-industrie heeft zitten pitten terwijl Musk handig in het gapende gat in de markt sprong.

Daarnaast verwacht men dat het aandeel Tesla, dat momenteel op op ruim 370 USD staat, de komende twaalf maanden weleens 30% in waarde kan stijgen. Lang verhaal kort: het gaat hartstikke goed met de Amerikaanse EV-bouwer en analisten verwachten dat dat succes weleens een poosje aan kan houden. We zijn benieuwd!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.