EV-Box Level 2-laadstation
Het ding steekt knap in elkaar en dat wordt rijkelijk beloond.

Het gaat om een rank laadpunt met daaraan een tweetal kabels. Dat vermijdt gehannes met een kabelkluwen in de kofferbak die in povere weersomstandigheden ook nog eens ronduit smerig wordt. Ter bevordering van het gebruiksgemak is er een display aanwezig waarop duidelijke instructies worden getoond. De vaste kabels van het station zijn zelfintrekkend, dat betekent dat ze niet in de weg zitten als ze niet worden gebruikt en dat het alsnog mogelijk is om iedere denkbare ev in te pluggen. Alle auto’s hebben de laadaansluiting immers op net weer een andere plaats zitten.

Level 2 is voor EV-Box de benaming voor een laadstation van de tweede generatie, het duidt tegelijk ook op de oplaadstandaard voor publiek laden. Level 1 is thuisladen op 230 volt, Level 2 regulier publiek laden en Level 3 laden op verhoogd vermogen met wisselstroom, daarna komt snelladen op gelijkstroom. Die vaste kabel is voor velen handig, zo ongeveer alle (deels) elektrische auto’s hebben immers een type 2-laadaansluiting. Bestuurders van een Nissan Leaf van de eerste generatie of een plugin-hybride Mitsubishi Outlander, Toyota Prius of Volvo V60 moeten hun heil echter elders zoeken.

Niettemin zou het prima zijn om parkeerplaatsen vol te zetten met dergelijke laadstations. Als het laden een handeling is die slechts luttele seconden vergt, dan zullen hopelijk zelfs de meest verstokte benzinerijders mét een plugin-hybride tot opladen bereid zijn. Of is dat wishful thinking?

Het heeft hoe dan ook de Red Dot Design Award opgeleverd, nadat het EV Box Level 2-laadstation eerder de CES Innovation Award en de iF Design Award kreeg.

UPDATE: het is duidelijk dat uw auteur nooit een V60 heeft mogen opladen, op die auto zit wel degelijk een type 2-laadaansluiting.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ook heel handig voor elektrische motorrijders. Dat scheelt het meenemen van eigen kabels en levert kostbare bagageruimte op.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.