EV-Box in Almere, naar eigen zeggen de belangrijkste fabrikant in ons land van laadpalen voor elektrische voertuigen en van alle regelsystemen daarvoor, heeft recentelijk een aantal aansprekende successen geboekt.

Alle oplaadpunten in Rotterdam
In Rotterdam gaat EV-Box samen met technisch dienstverlener Cofely alle laadpalen plaatsen, beheren en exploiteren. Het samenwerkingsverband won in een aanbesteding van meerdere partijen, door de geboden combinatie van prijs, ervaring en de levering van louter groene stroom aan de laadpalen. De gemeente Rotterdam wil elektrisch rijden nadrukkelijk stimuleren. “Wij zorgen daartoe voor een goede oplaadinfrastructuur voor auto’s, stimuleren proefprojecten en geven zelf het goede voorbeeld door ook bij het gemeentelijk wagenpark voor elektrisch te kiezen. Uiteraard gebruiken ook wij groene stroom”, zegt wethouder Alexandra van Huffelen. Eind 2014 wil Rotterdam 1.000 oplaadpunten operationeel hebben.

Managing director Bram van de Leur van EV-Box bv: “Wij leveren die laadpunten en zorgen voor het complete backoffice. Ik durf wel te stellen dat geen enkele andere aanbieder van laadpunten momenteel een met ons vergelijkbare kwaliteit en know-how biedt. Daarom wonnen wij naast de tender in Rotterdam recentelijk meerdere grote aanbestedingen voor de plaatsing van totaal honderden laadpunten. Ook gaan steeds meer automerken en fleetowners met ons in zee. Wat EV-Box onderscheidend maakt, is dat wij de techniek als uitgangspunt hanteren; goede producten fabriceren; keus uit modellen bieden en dat combineren met heel betrouwbaar werkende backofficesystemen voor o.a. betalen en verrekenen. Toch is dat alleen niet voldoende om zowel in als buiten Nederland verder te groeien. En groeien willen wij. Daarom timmeren wij publicitair wat meer aan de weg, zoals recentelijk met de succesvolle sponsoring van de Gamma Racing Days waar wij elektrisch vervoer onder de aandacht van ruim 60.000 bezoekers hebben gebracht. En voor onze expansie in Europa praten wij en werken wij samen met solide partners die de lokale markt kennen en die de power hebben om aan onze groei bij te dragen. De export groeit al gestaag, de perspectieven zijn zeer interessant en wij hebben het echt geweldig druk.”

EV op gang
Van de Leur vervolgt: “Elektrisch vervoer komt langzamer van de grond dan lange tijd werd verwacht. Dat maakt het ondernemen heel uitdagend. Maar dát het nu snel belangrijker wordt is zeker; dat onderstrepen de verkoopcijfers ook. Elektrische auto’s en scooters worden steeds aantrekkelijker; er komen meer voertuigen met range extender die heel praktisch zijn; de laad-infrastructuur verbetert en aardolie zal nooit meer goedkoop worden en langzaam opraken. Dat besef dringt op alle niveaus meer en meer door en leidt tot een opvallend stijgende verkoop. Als koploper is EV-Box voor die groei al klaar. Wij hebben de mensen, de productiecapaciteit, de producten, de kennis en een goede naam. En we zijn met spannende nieuwe producten bezig. Van EV-Box gaat iedereen de komende tijd dus nog veel meer horen.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.