Sumitomo Corporation ontwikkelde en installeerde ’s werelds eerste mega-elektriciteitsopslagsysteem dat gebruik maakt van afgedankte EV-accu’s.

Dit opslagsysteem werd gebouwd op het Yume-shima eiland, onderdeel van het Japanse Osaka, en is deze maand operationeel. De komende drie jaar meet het systeem de bijdrage van het nabijgelegen Hikari no mori zonnepark en toont het een veilige manier voor energieopslag door gebruik te maken van gebruikte EV-accu’s.

Sumitomo startte in september 2010 een gezamenlijke onderneming met Nissan, 4R Energy Corporation, om lithium-ion accu’s uit EV’s een tweede leven te bieden. In het prototype systeem (600kW/400kWh) zitten 16 batterijen, die eerst ge├»nspecteerd zijn door 4R op veiligheid en prestaties.

Nu het aantal afgedankte EV-accu’s groeit, zoekt Sumitomo nieuwe zakelijke mogelijkheden die gebruik kunnen maken van het opslagsysteem. Ook blijven zij nieuwe toepassingen ontwikkelen voor gebruikte EV-batterijen. Het bedrijf promoot deze aanpak om zowel het gebruik van EV’s aan te moedigen als het gebruik van hernieuwbare energie.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.